Ofte stilte spørsmål

Hva er samboerkontrakt?

En samboerkontrakt bestemmer hva som skjer om et samboerforhold tar slutt. Det finnes ingen formkrav, altså ingen føringer på hva som MÅ være med eller hvordan det skrives. Det er to forhold det er spesielt viktig å ha med: hvem eier hva og hvordan fordeles løpende utgifter. Vi viser dere alternativene så dere kan velge det som er best for dere. Ja, så enkelt er det med OIAIO.

Hva er gjensidig testament?

Ønsker dere å sikre dere i forbindelse med død må dere signere et testament. Et gjensidig testament skriver dere dersom dere ønsker å arve hverandre, det beskriver hva som skjer med verdiene deres når en av dere dør, og etter gjenlevendes død. Alternativet til et gjensidig testament er å skrive hvert deres testament.

Hvordan fungerer signering?

Vi benytter BankID for juridisk bindende signering av avtaler. Alle signatarer vil motta en e-post med instruksjoner og link til signeringsrommet når kontrakter er ferdigstilt og betalt. Les mer om BankID her

Hvordan fungerer betaling?

Når du er ferdig med å lage kontrakten vil vi be om ditt telefonnummer, slik at vi kan sende deg en betalingsforespørsel på Vipps.

Hvordan få mer hjelp?

Samboerskap er mindre regulert av loven enn ekteskap. Derfor er det viktig å skrive en samboerkontrakt så begge er sikret ved brudd. Et gjensidig testament sikrer dere ved død. Vi anbefaler å signere begge kontrakter.

Kontraktene du får via OIAIO dekker det viktigste og er godkjent av advokat.

Skulle dere trenge advokathjelp i tillegg kan du sende en epost til Anne Hazeland Tingstad, spesialist på familierett. Du kan også ringe henne på 48185707, eller sende en SMS.

Problemer med å signere?

For at dokumentet ditt skal kunne signeres og lagres trygt, så må vi per dags dato be om personlig passord via BankID. Det betyr at om du får trøbbel med innlogging og signerering her hos oss så har det ofte å gjøre med innstillinger for BankID i din bank. Ta kontakt med banken din for å få hjelp til å løse problemet.

Hvem står bak OIAIO?

OIAIO leveres av Ambita AS. Ambita er en statlig eid aktør. Ja, dette er en seriøs tjeneste. Vi i Ambita jobber hele tiden med å skape gode løsninger for våre kunder, både private og profesjonelle. OIAIO er et ledd i vår strategi om å leve opp til tittelen Norges ledende eiendomsteknologiselskap. For oss er det relevant å sikre dokumentene som regulerer hver enkelts eierskap i eiendommer i Norge.